Melyik a legnépszerűbb szexrobot?

A kérdés nehéz, hiszen ezernyi szempontból kéne vizsgálnunk a szexrobotokat ahhoz, hogy minden részletre kiterjedően megválaszolhassuk ezt a kérdést. Mi a legnépszerűbbet most szó szerint értjük, tehát melyikről lehetett a legtöbbet hallani a közelmúltban. Nos, egyesek már hallhattak a RealDoll vállalatról. Nevük is mutatja (real doll: igazi baba), hogy élethű babák, illetve robotok gyártására összpontosítanak a leginkább – nem kis sikerrel.

Az elmúlt pár évre a RealDoll piacvezető szexrobotgyártóvá nőtte ki magát az AI technológiának és Matt McMullen megszállott maximalizmusának hála. A tervezőzseni napjainkra már olyan robotok előállítására képes, amik képesek kifejezően (artikulálva) beszélni, pislogni, mozgatni a szemüket, megjegyzik kedvenc tevékenységeinket és még sok apró finomság, melyekre mind-mind kitérünk a következőkben.

Már vannak olyan szexrobotok, melyek annyira hasonlítanak az emberekhez, hogy fénykép alapján roppant nehéz megmondani, valódiak vagy műanyagból formázták őket

Mi az az AI?

Az AI egy betűszó, mely a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence) szóegyüttest hivatott rövidíteni. Milyen tárgyak rendelkezhetnek mesterséges intelligenciával? „Bármilyen eszköz, amely érzékeli a környezetét, és olyan intézkedéseket hoz, amelyek maximálisra növelik az esélyt a célok sikeres eléréséhez.” Cikkünk szempontjából az AI technológia azért lényeges, mert majd mindegyik szexrobotgyártónak van AI fejlesztésére szakosodott ágazata, a többiek pedig megveszik a jogokat ahhoz, hogy beépíthessenek AI rendszert a babájukba.

Melyik volt az első szexrobot?

Az első RealDoll, AI szexrobotot Harmony névre keresztelték. Vele kezdődött minden az első bemutatók óta ő a márka fő „arca”. Az elhivatott munka és a folyamatos fejlesztések eredényeképp megcsodálhatjuk Harmony és „testvérei” szinte már szélesőségesen emberi mivoltát egy 2020. február 20-án közzétett videóban. Sőt, ott tartunk, hogy a RealDoll robotjait ábrázoló képről nehéz megmondani, vajon élő személy vagy „plasztikcica” szerepel rajta.

Matt McMullen idestova 23 éve, 1997 óta foglalkozik szexbabákkal, és az elmúlt pár évben már robotok tervezésével, gyártásával

Mit tud valójában egy szexrobot? Milyen testrészeit képes mozgatni? Elsősorban a nyakát egyik oldalról a másikra, valamint le és fel, továbbá a szemeit szintén le és fel. Természetesen kinyitja vagy becsukja a szemeit, illetve a száját, sőt ráncolja a homlokát vagy éppen mosolyog is. Mindehhez társul egy telefonos alkalmazás, amin teljes mértékben testre szabhatjuk a robot AI rendszerben alkotott önképét és beállíthatjuk egyéb igényeinket is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük