Érdekes felmérést végzett a közelmúltban a chatbotfejlesztésben utazó Tidio. Az amerikai cég arra kereste a választ, vajon mennyire tartják vonzónak az intelligens szexrobotokat a megkérdezettek.

Az 1200 fős vizsgálat némileg meglepő eredménnyel zárult, tudniillik a résztvevők negyven százaléka örömmel hancúrozna egyet valamilyen emberre emlékeztető játékszerrel. Igaz, a kapott válaszokból egyértelműen kiderült, hogy a férfiak nagyobb számban kaphatóak efféle kalandra, hiszen majd’ 50 százalékuk szívesen lenne robotlánnyal, míg a nők esetében 33 százalék próbálná ki valamilyen robotfiú szolgáltatásait. Tegyük hozzá, sokaknak egy romantikus kapcsolat sem lenne ellenére, tekintve, hogy a válaszdók közel 40 százaléka el tudná képzelni ezt a nem mindennapi felállást.

Ma még nem általános beszédtéma a szexrobot, de nincs kétségünk afelől, hogy hamarosan egyre több szó esik majd az emberek plasztikszeretőiről

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a megkérdezettek mintegy 32 százakéka nem bánja, ha a szexrobotot bántalmazzák, azaz ebből is látszik, hogy az emberek nem kis hányada „nem veszi emberszámba” a mesterséges intelligenciával felruházott játékszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük