Örömmel tapasztalhatjuk, hogy hétköznapi tárgyaink folyamatosan fejlődnek, tökéletesednek. Nincs ez másképp azonban a szexrobotoknál sem, melyek külső és belső tulajdonságaikban is közel állnak a hús-vér emberhez.

Már szinte fel sem kapjuk a fejünket, ha az új robotot olyan bőrszerű, élethű „burkolattal” látják el, hogy külseje összetéveszthető egy igazi emberével. Napjainkban már szintt elvárás, hogy a bábú csepp- és vízálló legyen, és kibírja azt is, ha tartósan víz alatt játszadoznak vele. Emellett egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a gyártók a zajkibocsátás mérséklésére, sőt arra is sok felhasználó figyel, hogy környezetbarát, adott esetben újrahasznosított anyagokból készüljön „szívük választottja”. Napjainkban egyáltalán nem számít különlegességnek, ha egy kazánt, garázskaput, lámpát okostletefonos alkalmazás segítségével távirányítunk. Természetes hát, hogy a szexrobotok esetében is örül a tulajdonos az ilyen használatkönnyítő megoldásnak. Így akár arra is van mód, hogy a másik városban, másik országban időző partnerünk irányítsa a babát, ezzel is fokozva a játék élvezetét.

Ugyan a hagyományos szexjátékokat többnyire nők vagy nőknek vásárolják, a szexrobotok 85-90 százalékát férfiak veszik saját maguknak. Egy amerikai kutatásból kiderül az is, hogy a férfiak mintegy harmada azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben ilyen eszközzel lepje meg magát. Fénykép: Pixabay

Ez persze csak a jéghegy csúcsa, tekintve, hogy az elmúlt néhány évben megjelentek olyan szexrobotok is, melyek különböző érzékelőkkel, mesterséges intelligenciát segítségül hívó programokkal felismerik használójuk szokásait, nem utolsó sorban alkalmazkodnak is hozzájuk. Már elérhetőek olyan vibrátorok, melyek igazodnak gazdáik szexuális szokásaihoz, így fokozva az élményt. Arra is akad példa, hogy a robot szablonszövegek helyett kifejezetten választékosan „beszélget” az emberrel, mintha nem is egy plasztikdarab lenne. Tetejébe hamarosan ott tartunk, hogy a kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) segítségével magunk is részesei lehetünk egy-egy műaktusnak. Mindez hatalmas távlatokat tartogat az amúgy is virágzó pornóiparnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük